joi, 8 ianuarie 2015

Reteta pentru chek aperitiv

Am hotarat ca de anul acesta sa pun pentru fiecare articol culinar reteta completa si pasii de la inceputul pana la sfarsitul unei retete.

Ingrediente:

  • 150g faina cernuta in prealabil
  • o caserola oua prepelita de 24buc.
  • sare si cam o jumatate de plic de praf de copt(eu pun la ochi)
  • 4 linguri ulei
  • aproximativ cate 150-200g de gogosari murati sau castraveti murati, ciuperci, masline, ciuperci si cascaval maruntite(toate ingredientele se pun in strecuratoare si se lasa la scurs)

Practic este o reteta de pandispan fara zahar...pentru pandispan se pune zahar si nu sepun ciupercile,  maslinele etc.

Mai intai se bat ouale cu sarea si dupa se pune in ploaie faina amestecata cu praful de copt.

Apoi se pune uleiul si se mai bate un pic.
Pasul urmator este adaugarea ingredientelor(ciuperci, masline...)

Se mai amesteca putin, dupa care continutul se pune in tava pe care eu o ung cu unt, este optional. Daca tava nu este de teflon trebuie unsa sigur, sa nu se lipeasca produsul de tava la copt.

Dupa se pune la cuptorul incalzit in prealabil cam la foc mediu timp de 30-40 minute, se verifica dupa 30 minute ca la cozonac cu un pai uscat.
Rezultatul final cam asa arata...