vineri, 31 august 2012

Sampon din oua de prepelita

Am citit acum ceva timp despre varianta naturista a spalarii parului cu oua, am inteles ca Sting foloseste numai oua pentru a se spala la cap...concluzia? am facut un sampon cu trei oua de prepelita si o lingura de ulei de masline...rezultatul a fost incredibil din punctul meu de vedere, dar avand in vedere ca am folosit o singura data acest sampon nu pot afirma cu tarie  faptul ca parul nu mai cade  si este mai stralucitor, deci am sa folosesc mai mult timp si revin cu concuziile.
Pentru cei care vor sa experimenteze am sa relatez procesul. Am amestecat bine cele trei oua cu o lingura de ulei de masline, dupa care m-am spalat la cap, imediat dupa clatire am folosit un pic de sampon pentru a doua spalare.
Dupa cum am mai spus este un experiment pe care il voi repeta la urmatoarele spalari si am sa scriu despre rezultatele lui in timp.

marți, 28 august 2012

Pizza cu masline, ciuperci si oua de prepelita

Avand in vedere ca nu prea obisnuim sa cumparam paine din comert, o fac in casa, atunci cand fac aluatul de paine mai fac si cate o pizza. Azi am avut prin frigider masline si ciuperci la borcan si am facut o pizza peste care am pus si oua de prepelita. M-am gandit ca nu poate strica.
Nu cumparam mezeluri asa ca am inlocuit mezelul cu oul de prepelita. Iata rezultatul...

Publicitate


duminică, 26 august 2012

Aperitive - ciupercute cu oua de prepelita

Cum oul de prepelita este nelipsit am facut azi niste aperitive...
Cred ca se pot face aperitive foarte multe in functie de ingredientele pe care le are fiecare in casa, iar cand e vorba de copii cred ca este si o buna modalitate de a-i atrage sa manance sanatos.

sâmbătă, 25 august 2012

Mic dejun si poze

Am revenit cu niste poze cu idei de mic dejun pentru copii si poze cu pasarile...
In prima poza am vrut sa iasa o floricica care poate atrage copiii sa manance, iar  in a doua am vrut sa facem un elefant. Adevarul este ca iti trebuie ceva imaginatie... pentru a vedea ceea ce ne-a trecut prin cap, dar asta este rezultatul. Vorbesc la plural pentru ca complicele principal a fost sotia care are mai multa experienta cu copiii.
In continuare adaug niste poze cu pasarile. In prima poza este o prepelita japoneza(gaina), iar in a doua poza este cocosul de prepelita japoneza. Cea de-a treia poza este o alta rasa de prepelita, se cheama Negro Grey si are penajul mai inchis, iar atat gaina cat si cocosul au acelasi penaj. In ultima poza - rasa Texudo la care ambele sexe au acelasi penaj. Ultimele doua sunt un pic mai mari decat cele japoneze.
Maine, fiind duminica, vom reveni cu alte poze, vrem sa facem ciupercute cu oua de prepelita.

duminică, 19 august 2012

Natura misterioasa

Azi am vrut sa fac niste ochiuri din oua de prepelita si cum eram obisnuit sa spal ouale de gaina cu apa si otet, am zis sa fac la fel cu cele de prepelita cu toate ca aceste oua, am citit, este de ajuns sa le speli doar cu apa. Am pus ouale intr-un vas cu apa calduta si otet si le-am lasat acolo...cand m-am dus sa le spal am observat ca se ia culoarea de pe oua!!!
In principiu toate ouale ies colorate, insa foarte, foarte  rar mai apare si cate unul alb , dar nu este cazul ...
Pentru mine este ceva ce nu am mai auzit. Este o chestie senzationala pentru ca atunci cand va veni vremea vopsirii oualor vor iesi rosii complet...am vazut oua de prepelita vopsite cu pete insa oua rosii de prepelita chiar ca este o noutate pentru mine.

sâmbătă, 18 august 2012

Pizza cu spanac si oua de prepelita

Asa cum am promis saptamana trecuta revin cu un nou meniu...pizza. Pentru aceasta pizza am folosit spanac inghetat, sos de rosii, blatul de pizza si nelipsitele oua de prepelita.
Pentru inceput am facut blatul care este identic cu cel pe care il fac pentru paine si cat timp a stat coca la dospit am facut spanacul. Spanacul inghetat l-am pus intr-o tigaie de teflon cu putin ulei de masline si condimente dupa care am pus capacul. Am procedat astfel pentru ca produsul final sa nu aiba apa care sa afecteze blatul.
Pe blat am pus sos de rosii si spanacul dupa care am bagat tava la cuptorul incalzit in prealabil si am lasat-o acolo 15 minute la foc mediu. Dupa cele 15 minute am scos tava am spart ouale si am mai bagat-o inca aproximativ 5 minute.
Produsul final dupa cum se vede este aratos si dietetic, poate fi folosit pentru cei care vor sa manance mai usor,iar pentru copii mi se pare ideal.
Avand in vedere ca nu am avut copii la masa, la sfarsit cand am scos tava am pus putin piper proaspat rasnit.
Cam asta este reteta la care am folosit un cub mic drojdie, in jur de 500 grame faina, spanac si oua. De mentionat ca am facut doua pizza si o paine mica cu foarte putini bani.
Pe curand!

joi, 16 august 2012

Salata de oua

Am facut o salata de oua cu maioneza, tartar si patrunjel care a iesit delicioasa. Pentru ca am fiert doua cartoane de oua am pus un carton cu maioneza si unul cu sos tartar. Ouale le-am fiert 3-4 minute, dupa care le-am taiat pe lung si am adaugat  patrunjel tocat, sare si piper. Pentru a le omogeniza am adaugat intr-un castron maioneza in celalalt tartar. Asta este tot...
Este o salata pe care o facem regulat in familie pentru ca este foarte simplu de facut si foarte gustoasa.

duminică, 12 august 2012

Prepelita la cuptor cu ananas

Am facut o alta reteta inventata pe moment cu prepelite si avand in vedere ca aveam prin casa niste ananas, am pus printre si in interiorul lor bucatele sa vad ce iese. Ananasul a fost fruct, nu din compot...
Sincer vorbind, nu stiu daca a facut ceva acel ananas pe langa toate condimentele pe care le-am pus, dar asa mi-a venit. Condimentele le-am amestecat cu un pic de ulei de masline, dupa care am uns fiecare pasare. Oricum, ies mai bine la cuptor, se pare, pentru ca nu se usuca asa tare ca pe gratar.
La sfarsit am pus langa o mana de cartofi facuti la cuptor pe  foaie de copt. Sunt un fel de cartofi prajiti 'dietetici' ... ,cartofii sunt taiati si amestecati cu condimente si o lingura de ulei intr-un vas dupa care sunt pusi pe foaie de copt in tava cuptorului cam 40 minute la foc mediu. Nu ies nici prajiti, nici fierti, dar m-am obisnuit asa,  avand in vedere ca vroiam sa renunt la cartofii prajiti in baie de ulei, din cauza fumului si nu numai.
Langa prepelite si cartofi am pus si niste sos de piper si cam asta a fost.
Saptaman viitoare vreau sa fac pizza cu spanac si oua de prepelita, nu stiu daca exista asa ceva, insa voi incerca si voi posta pozele.

miercuri, 8 august 2012

Productivitate si altele

Aceasta saptaman este decisiva pentru ca am sa pot vedea care este productivitatea gainuselor, au ajuns la maturitate si zilele astea vor ajunge la la productivitate maxima. Acum sunt la o productivitate de 75%, am citit ca in jurul a 80% este productivitatea lor maxima pe care o vor mentine cam un an dupa care scade usor si trebuie schimbata generatia prin taierea pasarilor si inlocuirea lor cu altele tinere. Am incercat sa pastrez temperatura optima in jurul a 25 grade cu ajutorul unui aer conditionat.
Legat de productivitatea gainuselor am citit ca ar trebui construite niste custi individuale in care pot fi tinute  pentru a vedea fiecare cat de productiva este , pentru a folosi la incubator numai ouale acestor pasari supravegheate o saptamana si care au productivitate foarte buna. Nu am ajuns acolo dar as vrea sa fac totul asa, mai ales ca ma gandesc sa cumpar un incubator si sa scot primii pui si sa incep cresterea numarului de pasari.
Am sa incerc sa postez cam tot ce cred ca este important si voi reveni cu amanunte...